I media

“Forskning kan gi smarte barn mer å tygge på i Klepp”
Da Klepp sa ja til å være med på forskningsprosjektet Skoleklar!, var det fordi kommunen vil lære mer om sammenhengen mellom barnehage og skole. (Aftenbladet 10. november 2012)


“Foreldre glad for forskning på barnehagebarn”
Hvis begavede barn først får hjelp på ungdomsskolen, er det for sent, mener foreldrenettverk for høyt begavede barn. (Aftenbladet 10. november 2012)
Her er Maren Østbøs kritikk i Aftenbladet, innlegget er senere slettet etter pålegg fra debattredaktøren: “Er ikke alle barn begavede?”.


“Gifted Children”
Samleside for nyheter om evnerike barn, kurator: Cecilie Eikefjord Udberg-Helle
“Evnerike barn, tilpasset opplæring og skole”
Samleside for nyheter om evnerike barn, kurator: Kari Kolberg
“Forsker på supersmarte barn”
Forskere skal kartlegge evnerike barn i barnehagene i Klepp. Maria Aasland Johannessen (22) måtte bli voksen før hun skjønte at hun er smartere enn de fleste. (Aftenbladet 9. november 2012)


“Evnerike barn i norsk skole: skal vi bry oss?”
Da jeg for noen år siden begynte å bli oppmerksom på at det fantes noe som het evnerike barn ogat det å være evnerik kunne medføre problemer i skolen, ønsket jeg faglig påfyll. På nettet fant jeg EN norskspråklig bok… (Blogg: Vikarposten)


“Vi som sover i timen”Noen elever kjeder seg så desperat på skolen at dagdrømming er et fornuftig selvforsvar for å unngå aggressiv adferd og følelsen av at hjernen råtner. (Kronikk i Aftenposten 27. august. 2012)


 “Diagnose smart”Det er typisk norsk å være god, men man skal passe seg for å være smart. De glupeste sliter minst like mye medolesystemet som resten av elevene. (Blogginnlegg av Hege Tunstad)
“Morten (11) slet med leksene – hadde kjempe-IQ”
Morten (11) var urolig, vanskelig og strevde med skolearbeidet. Etter ADHD-utredning fikk foreldrene en uventet beskjed: Gutten hadde ualminnelig høy IQ. (Aftenposten 23. juni 2011)“Gutten som så gjerne ville lære”
Grunde er 10 år og et svært begavet barn. I Norge er det et problem. (Aftenposten 7. mai 2008)


“Begavede barn er oftere deprimert”
Høy intelligens er ikke alltid en gave, og mange begavede barn føler seg isolert fra samfunnet. (ABC Nyheter 15. desember 2011)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s